loader image

ATELIERUL DE TEATRU ÎN ENGLEZĂ LA HÂRJA – ACT IT OUT!

2

4

3

1

2

4

3

1

ATELIERUL DE TEATRU ÎN ENGLEZĂ LA HÂRJA – ACT IT OUT!

În perioada 7 – 11 august 2023, Asociația ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare-Hârja”, prin Centrul de zi pentru copii ”Sf. Ierarh Dosoftei” și Centrul de Recuperare Neuromotorie pentru Copii și Tineri ”Sf. Parascheva” a desfășurat cu beneficiarii centrelor – Atelierul de teatru în limba engleză – Act it Out!

Acest atelier a avut drept obiectiv favorizarea exprimării libere, interacțiunea autentică și stimularea creativității, a dezinvolturii și zâmbetului, care întotdeauna apropie. Prin jocurile, exercițiile și activitățile de la curs, copiii au avut ocazia să își îmbunătățească engleza în mod natural, să își consume energia și să dezvolte abilități de comunicare care îi vor ajuta și în viața de zi cu zi.

S-a lucrat atât partea de exprimare în limba engleză, cu ajutorul jocurilor de cunoaștere și auto-cunoaștere, dar și pe dezvoltarea atenției și concentrării, activând imaginația prin diverse activități și jocuri logice, de dicție și de mișcare. A fost exersată teatral pronunția, intonația, dicția și copiii au învățat să își controleze mai bine volumul vocii, astfel încât să exprime, ca niște actori adevărați, exact ceea ce și-au dorit. În final, toți și-au pregătit și pus în scenă o piesa de teatru (de păpuși sau interpretare proprie), în engleză sau parțial, la liberă alegere, pe care au interpretat-o la ultima întâlnire, vineri, în fața vârstnicilor din cadrul Așezământului de la Hârja.

Fie că a fost vorba despre The Beauty and the Beast, The Farm, Asterix & Obelix , The Goat and the three kids, The Bear tricked by Fox, dezinvoltura interpretării copiilor și curajul lor a stârnit zâmbete și aplauze în audiență.

Micii actori și scenariști și-au creat propria scenă, recuzită și s-au și costumat divers, iar la final, și-au dăruit coronițele de flori și buchete culese vârstnicilor din audiență și au primit diplome pentru entuziasmul și implicarea pentru care au dat dovadă întreaga săptămână.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.