loader image

Ziua Internațională a Copilului marcată an de an la Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare-Hârja

Pe 1 iunie 2022, Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală (Gal Valea Trotușului) și Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Stăniloae’’- Iași, Specializarea Asistență Socială, au sărbătorit împreună Ziua Internațională a Copilului.

        Evenimentul a fost unul deosebit și prin prisma faptului că anul acesta a întrunit  parteneri de încredere care au contribuit într-un mod cu totul inedit la desfășurarea acestor activități. Asociația Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost cea care a reușit și anul acesta să fie gazda acestui eveniment și să facă posibilă  întâlnirea a 30 de copii, care fac parte din Centrul de Zi ,,Sfântul Dionisie Exiguul” al asociației.

          Activitatea a fost una fructuoasă și datorită implicării active a celorlalți parteneri, astfel Grupul de Acțiune Locală a pus la dispoziția copiilor diferite jocuri de societate, diverse instrumente muzicale, mingi și alte obiecte sportive de care cei mici s-au bucurat enorm; Facultatea de Teologie Ortodoxă a contribuit prin implicarea studenților de la Asistență Socială, care în mod voluntar au venit anul acesta la Hârja pentru a anima activitatea și a veni în sprijinul organizatorilor și colaboratorilor.

          Evenimentul a început de dimineață  și a debutat cu Sfânta Liturghie, apoi Pr. Ilarion Mâță, președintele asociației și cadru didactic asociat al Facultății de  Teologie ,,Dumitru St[niloae” Iași, a adresat un cuvânt de bun venit  copiilor și voluntarilor.

          Activitatea a continuat  cu un meci de fotbal, atelier de pictat tricouri, forme din baloane, jocuri de grup, iar mai apoi cei mici s-au  concentrat asupra atelierului de gătit, unde au pregătit clătite atât pentru ei cât și pentru rezidenții complexului de servicii sociale.

          După masa de prânz, copii au primit din partea unui producător local de încălțăminte câte o pereche de papuci noi iar mai apoi gazda evenimentului și Asociația GAL Valea Trotușului au făcut posibilă deplasarea celor mici către Onești  unde au participat  la o vizionare de film animat la Cinema Capitol.

          Evenimentul s-a încheiat cu zâmbetul pe buze și cu promisiunea că anul care vine de Ziua Internațională a Copilului vor sărbători din nou în cadrul asociației noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.